Лист МОН від 31.07.2014 №  1/9-387 "Про відзначення Міжнародного дня миру" та Всеукраїнську освітню кампанію "Голуб миру"

18.08.2014 16:21

Від 31.07.2014 №  1/9-387

Про відзначення Міжнародного дня миру

З метою відзначення Міжнародного дня миру Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України проводить 19-22 вересня 2014 року Всеукраїнську освітню кампанію «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир».
Відзначення Міжнародного дня миру сприятиме приверненню уваги дітей та молоді до питань збереження миру задля забезпечення стійкого прогресу людства та дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир.
Контактна особа з питання проведення кампанії - Вікторія Андрієвська, координатор зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Представництва ООН в України р. т. (044) 253-93-63, м. т. 050-413-84-04.

Заступник Міністра Павло Полянський

Всесвітня освітня кампанія "Голуб миру" в Україні


 

З метою відзначення Міжнародного дня миру Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України проводить 19-22 вересня 2014 року Всеукраїнську освітню кампанію «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир» (лист МОН від 31.07.2014 №  1/9-387).

Міжнародний день миру був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році Резолюцією Генеральної Асамблеї A/RES/36/67. Започаткування Дня миру свідчить про те, що ООН спрямовує свої зусилля на підтримку миру в усьому світі та закликає всіх людей на планеті згуртуватися на шляху досягнення цієї мети. В 2002 році Президент України підписав Указ від 05.02.2002 № 100/2002, яким проголосив 21 вересня Національним Днем миру.

У 2014 році Організація Об'єднаних Націй обрала тему «Право народів на мир», щоби ще раз наголосити на важливості принципів, закладених Декларацією Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства та реалізація прав людини залежить від миру та безпеки.

Щороку різні заходи та кампанії проходять в усьому світі з метою привернути увагу до масштабної роботи в підтримку миру, а також задля того, щоби поширити інформацію серед окремих осіб, громад та суспільств задля глибшого розуміння проблем, які перешкоджають мирному співіснуванню та обміну інформацією та досвідом для його досягнення.

Міжнародний день миру надає можливість завдяки освітнім програмам привернути увагу дітей та молоді до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до різноманіття. Знамениті люди -  Джордж Клуні, Едвард Нортон, Шарліз Терон, Стіві Уандер та інші беруть участь в якості Посланців миру й привертають увагу людей в усьому світі до важливості миру.

В Україні, Організація Об'єднаних Націй вже втретє ініціює всеукраїнський кампанію «Голуб миру», той момент, коли питання миру є особливо нагальними для України.

Кампанія скрадатиметься із трьох частин:

1) Уроки, покази фільмів, обговорення та інша освітянська діяльність, мета якої – пропаганда миру і толерантності;

2) Організація створення учнями масових формацій у формі голубів миру;

3) Написання листів привітання та підтримки внутрішньо переміщеним дітям та їх родинам.

Відзначення Міжнародного дня миру сприятиме приверненню уваги дітей та молоді до питань збереження миру задля забезпечення стійкого прогресу людства та дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир.

 Інформаційний відділ Представництва заохочує координаторів заходів надсилати фотографії, відео-матеріали та інформацію про заходи на адресу: andrievska@un.org для подальшої публікації матеріалів щодо відзначення Міжнародного дня миру в Україні на інформаційних ресурсах ООН.


Детальніше тут: https://www.osvita-drogobych.com/news/vsesv%D1%96tnya-osv%D1%96tnya-kampan%D1%96ya-%22golub-miru%22-v-ukrain%D1%96/